Zaloguj

Copyright 2017
Regulamin serwisu

Kieszonki z jabłkami i dipem toffi

Autor Mission Wraps
4
Na zimno
Na ciepło
Rybny
Mięsny
Wegetariański
Original

Wrapy Mission Original to klasyka gatunku, która zadowoli każde podniebienie.

+ Zobacz więcej

Szukasz słodkiej inspiracji? Wypróbuj przepis na wrapowe kieszonki z jabłkami i dipem toffi! Ten deser zachwyci każdego łasucha.

Składniki

Sos

1łyżeczka masła
1/2łyżeczki cynamonu
1łyżeczka cukru

Wrap

4Wrapy Mission Original
2jabłka
2łyżki stołowe brązowego cukru
1/2łyżeczki cynamonu
1łyżeczka masła

Sposób przyrządzenia

  1. Obierz jabłka ze skórki i pokrój w kostkę.
  2. Na patelnię wsyp brązowy cukier. Dodaj część masła, szczyptę cynamonu i pokrojone jabłka. Całość smaż na wolnym ogniu dopóki nie rozpuści się cały cukier.
  3. Przygotuj ciasto wycinając z wrapów paski o szerokości ok. 6 cm.
  4. W rondlu rozpuść resztę masła. Dodaj łyżkę cukru i szczyptę cynamonu. Tak powstałym sosem posmaruj przygotowane wrapowe paski.
  5. W lewym dolnym rogu paska połóż łyżkę jabłek. Składaj i zawijaj ciasto, formując kieszonki.
  6. Gotowe kieszonki ułóż na blaszce. Piecz w temperaturze 180 stopni do zrumienienia ciasta. W międzyczasie przygotuj sos toffi (skorzystaj z naszego przepisu).
  7. Wyjmij kieszonki z piekarnika, ułóż na talerzu i polej sosem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany. Zaloguj się

Podziel się z przyjaciółmi

Daj znać o naszych przepisach

MAMY DLA CIEBIE Konkurs!

Podziel sie swoim przepisem
na Mission Wraps i wygraj
nagrody!

Wez udział
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now