Zaloguj

Copyright 2017
Regulamin serwisu

Wrap z grillowanym kurczakiem i sosem Barbecue

Autor Mission Wraps
4
Na zimno
Na ciepło
Rybny
Mięsny
Wegetariański
Original

Wrapy Mission Original to klasyka gatunku, która zadowoli każde podniebienie.

+ Zobacz więcej

Nie wyobrażasz sobie wrapa z kurczakiem bez pysznego, słodko-kwaśnego dodatku? Przygotuj sos barbecue i ciesz się jego smakiem!

Składniki

4wrapy Mission Original
1/2cebuli
50 mloliwy
2pomidory
1łyżeczka brązowego cukru
2łyżeczki musztardy
szczypta pieprzu cayenne
sól
pieprz
1łyżka sosu sojowego
1ząbek czosnku
250 gpiersi z kurczaka
1/2puszki kukurydzy
kilka liści sałaty

Sposób przyrządzenia

  1. Przygotuj sos: obierz i dokładnie posiekaj czosnek. Pokrój drobno cebulę.
  2. W garnku podgrzej oliwę. Wrzuć do środka cebulę i czosnek. Podsmaż.
  3. Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Tak przygotowane warzywo dodaj do garnka z cebulą i czosnkiem. Całość dokładnie wymieszaj, nie przerywając smażenia.
  4. Dodaj brązowy cukier, ocet winny, sos sojowy, musztardę, pieprz i sól. Wymieszaj i zagotuj sos.
  5. Przygotuj wrapa: Pokrój piersi z kurczaka w kostkę średniej wielkości i umieść je w naczyniu.
  6. Zalej przygotowane mięso sosem barbecue.
  7. Umieść składniki na rozgrzanej patelni.
  8. Podgrzej wrapa w piekarniku lub kuchence mikrofalowej.
  9. Umieść usmażone mięso na gorącym wrapie.
  10. Posyp kompozycję garścią kukurydzy, cebulą oraz liśćmi sałaty.
  11. Zawiń całość i ciesz się smakiem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany. Zaloguj się

Podziel się z przyjaciółmi

Daj znać o naszych przepisach

MAMY DLA CIEBIE Konkurs!

Podziel sie swoim przepisem
na Mission Wraps i wygraj
nagrody!

Wez udział
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now