Zaloguj

Copyright 2017
Regulamin serwisu

Kolorowe roladki

Autor Anna Choińska
4
Na zimno
Na ciepło
Rybny
Mięsny
Wegetariański
Original

Wrapy Mission Original to klasyka gatunku, która zadowoli każde podniebienie.

+ Zobacz więcej

Niezwykle kolorowe przekąski, na które skuszą się wszyscy, niezależnie od wieku.

Składniki

Naleśniki szpinakowe

100 gramszpinak
1jajko
150 mlmleko
6 łyżekmąka
szczyptasół

Farsz

300 gramkapusta czerwona
100 gramtuńczyk
półcebula

Przyprawy i dodatki

1 łyżeczkaocet jabłkowy
1 łyżeczkacukier brązowy
3 łyżkijogurt
szczyptazioła prowansalskie
szczypiorek

Sposób przyrządzenia

  1. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze także szpinak, aby otrzymać zielone ciasto na naleśniki. Smażymy z obydwu stron.
  2. Czerwoną kapustę i cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni, na koniec dodajemy ocet jabłkowy i cukier brązowy.
  3. Jogurt mieszamy z ziołami prowansalskimi. Połowę dodajemy do kapusty.
  4. Wrap smarujemy jogurtem, kładziemy zielony naleśnik szpinakowy.
  5. Układamy pasek kapusty, następnie szpinak i kolejno kapustę.
  6. Zwijamy, kroimy na 4 cm roladki, przewiązujemy szczypiorkiem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany. Zaloguj się

Podziel się z przyjaciółmi

Daj znać o naszych przepisach

MAMY DLA CIEBIE Konkurs!

Podziel sie swoim przepisem
na Mission Wraps i wygraj
nagrody!

Wez udział
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now