Zaloguj

Copyright 2017
Regulamin serwisu

Wrap z wątróbką, szpinakiem i pomarańczowym sosem majonezowym

Autor Kasia Piątek
4
Na zimno
Na ciepło
Rybny
Mięsny
Wegetariański
Original

Wrapy Mission Original to klasyka gatunku, która zadowoli każde podniebienie.

+ Zobacz więcej

Składniki na mięso : · ½ kg wątróbki wieprzowej · gałązka rozmarynu · liść laurowy · 2 kulki ziela angielskiego · 2 łyżeczki przyprawy do kebab/gyros Składniki na sos majonezowy: · 2 żółtka · 2 łyżeczki soku świeżego z pomarańczy · 1 łyżeczka musztardy · Sól, biały pieprz · 170ml oleju rzepakowego · 3 łyżki jogurtu naturalnego Dodatki: · 4 garście szpinaku bez łodyżek · 1 łodyga s

Składniki

MIĘSO

½ kgwątróbki wieprzowej
1gałązka rozmarynu
1liść laurowy
2 kulkiziela angielskiego
2 łyżeczkiprzyprawy do kebab/gyros

SOS MAJONEZOWY

2 sztżółtka
2 łyżkisoku świeżego z pomarańczy
1 łyżeczkamusztardy
szczyptaSól, biały pieprz
170mloleju rzepakowego
3 łyżkijogurtu naturalnego

DODATKI

4 garścieszpinaku bez łodyżek
1 sztłodyga selera naciowego pokrojonego w paseczki
1 sztświeży ogórek pokrojony w plasterki
kilkakilka kawałków szczypioru z dymki
4wrapy

Sposób przyrządzenia

  1. MIĘSO: wątróbkę myjemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości razem z gałązka rozmarynu, liściem laurowym i zielem angielskim, bez soli. Studzimy i obieramy z wierzchniej warstwy. Kroimy na cieńsze plasterki i smażymy na niewielkiej ilości oleju razem z p
  2. SOS MAJONEZOWY: do wysokiego i wąskiego naczynia wlewamy żółtka, sok z pomarańczy i musztardę i miksujemy do uzyskania białawej masy, następnie strużką wlewamy olej nadal miksując. Doprawiamy solą, pieprzem. Majonez mieszamy z jogurtem i serkiem. wrapy p

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany. Zaloguj się

Podziel się z przyjaciółmi

Daj znać o naszych przepisach

MAMY DLA CIEBIE Konkurs!

Podziel sie swoim przepisem
na Mission Wraps i wygraj
nagrody!

Wez udział
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now