Zaloguj

Copyright 2017
Regulamin serwisu

Porady kuchenne

Krojenie cebuli

Autor Mission Wraps
1
Na zimno
Na ciepło
Rybny
Mięsny
Wegetariański
Original

Wrapy Mission Original to klasyka gatunku, która zadowoli każde podniebienie.

+ Zobacz więcej

Koniec ze łzami i nierówno pokrojoną cebulą! Poznaj 2 sposoby na ekspresowe krojenie tego warzywa.

Składniki

1cebula

Sposób przyrządzenia

  1. Obierz cebulę i przekrój na pół wzdłuż łodygi.
  2. Jedną połówkę cebuli połóż płasko na desce do krojenia. Ostrym nożem pokrój warzywo wzdłuż, w paski. Zrób poziome cięcie przez środek. Pamiętaj, by zatrzymywać nóż tuż przed korzeniem – dzięki temu warzywo nie rozsypie się na kawałki.
  3. Pokrój cebulę w kostkę, trzymając za korzeń. To proste!
  4. Weź drugą połówkę warzywa, połóż na desce i odkrój korzeń.
  5. Pokrój cebulę wzdłuż w paski, przesuwając nóż do samego końca. Piórka gotowe! Wykorzystaj zdobyte umiejętności przygotowując wrapa z grillowanym kurczakiem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany. Zaloguj się

Podziel się z przyjaciółmi

Daj znać o naszych przepisach

MAMY DLA CIEBIE Konkurs!

Podziel sie swoim przepisem
na Mission Wraps i wygraj
nagrody!

Wez udział
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now