Zaloguj

Copyright 2017
Regulamin serwisu

Wrap z tofu i curry

Autor Mission Wraps
4
Na zimno
Na ciepło
Rybny
Mięsny
Wegetariański
Original

Wrapy Mission Original to klasyka gatunku, która zadowoli każde podniebienie.

+ Zobacz więcej

Lubisz oryginalne połączenia smaków? Przyrządź wrapa z tofu i curry! Ten inspirowany kuchnią azjatycką przepis z pewnością przypadnie Ci do gustu.

Składniki

4Wrapy Mission Original
150gtofu
1duża marchewka
1łodyga selera naciowego
8dużych liści sałaty
1łyżka posiekanej czerwonej cebuli
50gsurowych, nieposolonych pestek dyni lub słonecznika
sól i pieprz

Sposób przyrządzenia

  1. Pokrój tofu w kostkę i namaczaj przez 3 minuty w 750 ml wrzącej osolonej wody.
  2. Odsącz tofu i odstaw je na talerzu do lodówki.
  3. Przygotuj sos.
  4. Wymieszaj w misce 125 g majonezu, 1 małą czerwoną paprykę i 1 małą zieloną paprykę, oczyszczone z nasion i posiekane, 2 łyżeczki curry w proszku, 2 łyżki soku z cytryny, sól i pieprz.
  5. Pokrój marchewkę w cienkie plasterki.
  6. Posiekaj selera.
  7. Podgrzej wrapy w kuchence mikrofalowej zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.
  8. Posmaruj całą powierzchnię wrapa sosem, a następnie nałóż sałatę, tofu, marchewkę, seler, cebulę i pestki dyni lub słonecznika.
  9. Zawiń wrapy i podawaj.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany. Zaloguj się

Podziel się z przyjaciółmi

Daj znać o naszych przepisach

MAMY DLA CIEBIE Konkurs!

Podziel sie swoim przepisem
na Mission Wraps i wygraj
nagrody!

Wez udział
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now