Zaloguj

Copyright 2017
Regulamin serwisu

Wrap z roladką z ostrej jagnięciny i szpinakiem

Autor Mission Wraps
4
Na zimno
Na ciepło
Rybny
Mięsny
Wegetariański
Original

Wrapy Mission Original to klasyka gatunku, która zadowoli każde podniebienie.

+ Zobacz więcej

Dodaj odrobinę pikanterii swoim daniom i przyrządź tego wyjątkowego wrapa. Podkręcisz nim niejedną ucztę!

Składniki

Do Wrapa

4Wrapy Mission Original
500gniezbyt chudej jagnięciny mielonej
1białko jajka
4łyżki stołowe świeżej posiekanej mięty
świeże liście szpinaku
1łyżka stołowa suszonego oregano
1łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
szczypta chilli w proszku (opcjonalnie)
1ząbek czosnku
4łyżki stołowe bułki tartej
sól i świeżo mielony pieprz czarny
oliwa z oliwek do skrapiania

Sos jogurtowo-miodowy

250gjogurtu naturalnego
4łyżki stołowe lejącego się miodu
4czubate łyżki stołowe świeżej siekanej mięty

Sposób przyrządzenia

  1. Rozgrzej piekarnik do 220°C.
  2. Do miski włóż mieloną jagnięcinę, białko, miętę, chilli, oregano, gałkę muszkatołową, czosnek i bułkę tartą.
  3. Rozrób zawartość starannie, aby otrzymać mięsną pastę.
  4. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj mięso w 8 roladek o wielkości ok. 2 cm na 10 cm.
  5. Połóż roladki na blasze z nieprzywierająca powłoką i skrop oliwą z oliwek.
  6. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut i obracaj je co jakiś czas, aż z każdej strony się lekko zarumienią.
  7. W międzyczasie rozłóż wrapy, połóż na nie liście młodego, świeżego szpinaku, na każdym wrapie połóż dwie gotowe roladki i polej je dużą łyżką sosu jogurtowo-miętowego.
  8. Zawiń z jednym otwartym końcem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany. Zaloguj się

Podziel się z przyjaciółmi

Daj znać o naszych przepisach

MAMY DLA CIEBIE Konkurs!

Podziel sie swoim przepisem
na Mission Wraps i wygraj
nagrody!

Wez udział
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now